Start to Run - Voorjaar 2015

Start to Run 0 - 5 Km

logo Start to RunDe cursus voor beginnende joggers start in Brasschaat op dinsdag 3 maart en in Ekeren op woensdag 25 februari. Het doel van deze cursus is om iedere deelnemer 5 km te laten lopen na een trainingsprogramma van 10 weken.

Het trainingsschema bestaat uit 3 trainingen per week, die allemaal onder begeleiding kunnen afgelegd worden bij AC BREAK. Dit schema is al door vele honderden joggers met succes gevolgd. Aarzel dus niet om het te proberen. Ter illustratie, de eerste training duurt slechts 18 minuten, waarvan een groot deel wordt gewandeld.

Naast het lopen wordt er ook gestretcht en kunnen onze jogbegeleiders je informeren over wat er allemaal bij het lopen komt kijken.

Na afloop van de lessenreeks is er een testafname, waarbij 5 km op eigen tempo wordt gelopen.

Keep Running 5 - 10 Km

Ook op dinsdag 3 maart begint in Brasschaat de cursus voor joggers die al enige ervaring hebben. Hun doel is om de afstand van 10 km te bereiken na een trainingsprogramma van 10 weken.

Het trainingsprogramma is opgebouwd rond 3 trainingen per week, die allemaal onder begeleiding kunnen afgelegd worden bij AC BREAK. Ook bij deze lessenreeks is er een testafname gepland.

Nieuw is dat er dit jaar samengewerkt wordt met de Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in het kader van een masterproef. Onder leiding van Drs Rudi Frankinouille gaan 5 eindejaarsstudenten kinesitherapie hun masterthesis toespitsen op het voorkomen van blessures bij beginnende lopers via een aantal tests en voorbereidende oefeningen.

Zij gaan daarvoor een bestaand programma RunningSmart uittesten op een grotere groep lopers en aan de hand van hun gemeten resultaten de doeltreffendheid van deze oefeningen vaststellen. Bijkomend gaan ze beginnende lopers begeleiden bij het gebruik van een natuurlijke loopmethode (voor/midvoetlanden) en op deze wijze zowel blessurevermindering alsook een prestatiebevorderend effect krijgen.

Deelname is uiteraard op volledig vrijwillige basis maar de deelnemers krijgen wel een gratis RunningSmart screening (adviesprijs+/- 100€), plus een individueel programma om op mogelijke zwakke punten te trainen. Bovendien leveren zij een niet onbelangrijke medewerking aan een studie die ook toekomstige lopers kan helpen in het voorkomen van blessures.

 

Lees verder voor praktische informatie en om in te schrijven.