Lessenreeks Voorjaar 2015

AC BREAK richt tweemaal per jaar een cursus Start to Run in, in het voorjaar, en in het najaar. En dit zowel in kern Brasschaat, als in kern Ekeren. Er wordt telkens een sessie ingericht voor absolute beginners, met als doel 5 km te lopen na 10 weken training, én een sessie van 5 naar 10 km. Joggers met jarenlange ervaring in Start to Run begeleiden de verschillende groepen naar hun doel.

 

Voorjaar 2015

Start to Run 0 - 5 km

De cursus voor beginnende joggers start in Brasschaat op dinsdag 03 maart, in Ekeren op woensdag 25 februari. Het doel van deze cursus is om iedere deelnemer 5 km te laten lopen na een trainingsprogramma van 10 weken.

Het trainingsschema bestaat uit 3 trainingen per week, die allemaal onder begeleiding kunnen afgelegd worden bij AC BREAK. Dit schema is al door vele honderden joggers met succes gevolgd. Aarzel dus niet om het te proberen. Ter illustratie, de eerste training duurt slechts 18 minuten, waarvan een groot deel wordt gewandeld.

Naast het lopen wordt er ook gestretched, en kunnen onze jogbegeleiders je informeren over wat er allemaal bij het lopen komt kijken.

Na afloop van de lessenreeks is er een testafname, waarbij 5 km op eigen tempo gelopen wordt.

Keep Running 5 - 10 km

Ook op dinsdag 03 maart begint in Brasschaat de cursus voor joggers die al enige ervaring hebben. Hun doel is om de afstand van 10 km te bereiken na een trainingsprogramma van 10 weken.

Het trainingsprogramma is opgebouwd rond 3 trainingen per week, die allemaal onder begeleiding kunnen afgelegd worden bij AC BREAK. Ook bij deze lessenreeks is er een testafname gepland.

 

Nieuw in 2015

Nieuw is dat er dit jaar samengewerkt wordt met de Universiteit Antwerpen en het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in het kader van een masterproef. Onder leiding van Drs Rudi Frankinouille gaan 5 eindejaarsstudenten kinesitherapie hun masterthesis toespitsen op het voorkomen van blessures bij beginnende lopers via een aantal tests en voorbereidende oefeningen (studie EC nr 14/7/66, goedgekeurd op 3/3/2014). 

Zij gaan daarvoor een bestaand programma RunningSmart uittesten op een grotere groep lopers en aan de hand van hun gemeten resultaten de doeltreffendheid van deze oefeningen vaststellen. Bijkomend gaan ze beginnende lopers begeleiden bij het gebruik van een natuurlijke loopmethode (voor/midvoetlanden) en op deze wijze zowel blessurevermindering alsook een prestatiebevorderend effect krijgen.

Deelname is uiteraard op volledig vrijwillige basis, maar de deelnemers krijgen wel een gratis RunningSmart screening (adviesprijs +/- 100 €), plus een individueel programma om op mogelijke zwakke punten te trainen. Bovendien leveren zij een niet onbelangrijke medewerking aan een studie die ook toekomstige lopers kan helpen in het voorkomen van blessures.

 

Trainingsuren en locatie

Brasschaat

De trainingen van de Start to Run sessies vinden plaats op dinsdag, donderdag en zondag. Er wordt afgesproken in de kantine van het Louis De Winterstadion in het park van Brasschaat. Na afloop kan je er nog genieten van een drankje.

DAG UUR LOCATIE
Dinsdag 19:00 u stadion
Donderdag 19:00 u stadion
Zondag 10:00 u stadion

Ekeren

De trainingen van de Start to Run sessies vinden plaats op woensdag, vrijdag en zondag. Op woensdag en vrijdag wordt er afgesproken aan de atletiekpiste, op zondag aan het kasteel van Hof de Bist, aan de Veltwijcklaan.

DAG UUR LOCATIE
Woensdag 18:45 u atletiekpiste
Vrijdag 18:45 u atletiekpiste
Zondag 09:00 u Hof de Bist

 

Praktische informatie

Op maandag 02 maart vindt er om 19u00 een infovergadering plaats in de kantine van het Louis De Winterstadion in Brasschaat. Hier wordt meer uitleg gegeven over het schema, kledij en schoeisel. Je kan je die avond ook inschrijven. 

De prijs voor elke sessie bedraagt 25 €.  Daarvoor krijg je 10 weken lang persoonlijke begeleiding, een aangepast trainingsschema en je bent verzekerd voor de ganse duur van de training. Na afloop van de testafname volgt een receptie in het clublokaal, en worden de diploma's uitgereikt.

Bij verschillende ziekenfondsen kan je een deel van het inschrijvingsgeld terugbetaald krijgen.

Inschrijven gebeurt bij voorkeur op voorhand via het inschrijvingsformulier op deze website. Betalen doe je ter plaatse, tijdens de infosessie of voor de eerste training. Je kan ook nog steeds ter plaatse inschrijven bij de jogverantwoordelijke.

De trainingen beginnen stipt. Zorg er dus voor dat je op tijd op de plaats van afspraak bent.  Voor de eerste training beginnen de inschrijvingen om een half uurtje voor het begin van de training (in Brasschaat om 18u30, in Ekeren om 18u15).

Wens je meer informatie? Neem dan contact op via het contactformulier (categorie: Joggers - Brasschaat of Joggers - Ekeren). Je vraag wordt dan doorgestuurd naar één van onze jogverantwoordelijken.

Na de Start to Run sessies biedt AC BREAK mogelijkheden aan om in groep te blijven lopen, en te trainen voor bepaalde wedstrijden. Dat kan door je aan te sluiten als jogger. Meer informatie vind je op de pagina's voor joggers en "aansluiten als jogger". Voor degenen die de Start-to-Run-sessie hebben meegedaan is er een voordelig tarief.

 

Najaar 2015

De najaarscursus start in september. Van zodra de juiste data gekend zijn, zullen ze op deze website verschijnen.