'Zes van Ekeren' zetten mooie tijd neer in marathon van Eindhoven

foto zes van EkerenEKEREN - De zes leden van de joggingclub van AC Break die zondag hebben deelgenomen aan de marathon van Eindhoven, hebben daar een mooie tijd neergezet. De voldoening was groot. 'Voor herhaling vatbaar', stelt deelnemer Rik Bossuyt daags na zijn prestatie en voor wie het de eerste marathon was.

De tijden van de zes deelnemers zijn: Raymond Kik - 3:22:36; Rik Bossuyt - 3:38:35; Marc Van de Weygaert - 3:53:18: Johan Vrijens - 3:53:18; Sus Maerschalck - 3:54:54 en Greet Roeymans - 3:53:32.

'Het was een prachtige ervaring', stelt Rik Bossuyt nog. 'We hebben bijna de hele tijd in de regen gelopen, maar dit vond ik niet erg. Dat zorgde voor ons voor extra zuurstof. Wel jammer voor onze supporters.'

De marathonlopers konden rekenen op flink wat ondersteuning. Zo om de zes kilometer stonden er twee supporters om hen indien nodig wat krachtvoeding of drankjes toe te stoppen, of om iets aan te nemen.

'Heel hard bedankt aan de supporters en de helpers voor de steun, drank en aanmoedigingen. En aan mijn medelopers. Dankzij jullie heb ik zo'n goede tijd gelopen. Alleen was mij dit niet gelukt. We hebben een schitterend AC-Break-team', verwoordt Johan Vrijens de gevoelens van de deelnemers.

Volgend jaar hopen de marathonlopers in september de marathon van Flanders Fields te lopen.

(Artikel overgenomen uit Het Nieuwsblad)