Verslag veldloop Boechout 07/12/2014

Foto veldloop BoechoutDoor het koude ijzige weer (rond de 5°C met een lichte wind), de vele Sint-feesten en examens voor de ouderen, was het duidelijk merkbaar dat er veel minder atleten aan de start van alle reeksen stonden.  Niettegenstaande deze omstandigheden stonden er 22 AC Break atleten aan de start, waarvan 10 in de dames-reeksen en 12 in de heren-reeksen.

In de eerste reeks benjamins dames behaalde Ghislaine Swinkels een verdiende 12de plaats op 20 deelnemers.  Bij de 2de jaars benjamins dames namen ze een vliegende start.  Nuria Schoonheydt neemt het voortouw en loopt heel de wedstrijd aan de leiding.  In de laatste rechte lijn kwam de concurrente nog sterk opzetten, maar door een goed ingedeelde wedstrijd had Nuria nog een eindspring in de benen waardoor ze eerste eindigde.  Ze mocht voor onze club als eerste het hoogste podium-plaatsje opklimmen. In de pupillen dames waren er 4 atleten die de club-kleuren verdedigden.  Hier werd de een sterke start genomen door Kaat Jansen (2de) met in haar schaduw Jinse Mees (5de), die beide de hele wedstrijd in eerste 7 plaatsen gelopen hebben.  Kaat moest in de laatste 200m twee atleten voorlaten, terwijl Jinse er nog 2 heeft kunnen inhalen.  Op de tweede rij liepen Fleur Smets (13de) en Yana Roels (15de) een zeer goede wedstrijd op een zwaar vlak parcours met een ijzige wind.  Bij de Cadetten liep Evelyn Van de Cloodt heel de wedstrijd op een constant niveau en werd 10de in haar reeks. Bij de Senior Dames hebben Pascale (14de) en Charis Van de Vijver (17de) de 4750m afgelegd in net iets meer dan 20 minuten.

Daarna was het even de beurt aan de jongens waar Grim De Mulder (3de op 24 atleten) werd en waar Jef Aters in dezelfde reeks knap 5de eindigde.  Deze wedstrijd leek een re-make van de pupillen dames.  Bij de jongens pupillen was het eerst de beurt aan Mauro Balemans die in zijn reeks 1ste jaars pupillen mooi 7de werd op 24 atleten.  Bij de 2de jaars pupillen eindigde Joppe Van Den Eede op een knappe 15de plaats op 36 deelnemers.  In dezelfde reeks liepen ook Louis Van Linden (31ste) en Thomas Paesschierssens (32ste).  Bij de eerste jaars miniemen jongens ging Noah Konteh (1ste van 23) voor de 4de keer dit seizoen met de grootste eer lopen en heeft hij in alle deelgenomen wedstrijden telkens op het podium mogen staan.  Louis Seghers haald net geen Top-10 plaats en eindigde toch knap 11de.  Bij de tweede jaars minimien jongens liep Renzo Suykerbuyk zich naar een knappe 10de plaats.  Na de voorbije 2 weken net buiten de Top 10 te vallen is hij nu door een goede race net 10de geworden.  Bij de Cadetten liep Robert Celen zich naar een 8ste plaats.  Ook Stijn Peeters heeft in zijn wedstrijd bij de Senioren (9000m) een mooie tijd gelopen van 35 minuten 40 seconden.

De uitslag en foto's van deze veldloop kan je hier terugvinden.

Met dank aan Nick Mees voor dit verslag!