Verslag veldloop Boechout

In totaal hebben er 20 AC Break atleten deelgenomen, waarvan 11 in de dames-reeksen en 9 in de heren-reeksen.  Bij de 2 benjamins dames reeksen namen onze atleten een vliegende start.  Bij de eerste jaars nam Nuria Schoonheydt al na 300-400m een voorsprong van een 10-tal meters om te eindigen met meer dan 50meter voorsprong aan de meet.  Ze mocht voor onze club als eerste het hoogste podium-plaatsje opklimmen door haar reeks te winnen. In deze reeks heeft ook Julie Van Gysel een mooie race gelopen en eindigde op een knappe 11de plaats.  Dan was het de beurt aan de 2de jaars benjamins waar we een vliegende start hadden van Kaat Janssen en Jinse Mees met Charlotte Van Gysel in hun kielzog.  Na de rechte lijn nam Kaat het commando van de 22 atleten in deze reeks een heeft deze tot aan de finish niet meer afgegeven met als resultaat haar 3de overwinning van het seizoen.  Achter haar leverde Jinse nog een mooie sprint voor een mooie 8ste plaatst en finishte Charlotte kort erachter op de 13de plaats.  Komop meiden, doe zo verder dan mogen we nog mooie races van jullie verwachten.

Daarna was het de beurt aan de jongens waar Alexander Venus (21ste op 22 atleten) en Grim De Mulder (17de op 24 atleten) beide bij de benjamins de kleuren van onze club verdedigden en aangemoedigd door onze supporters over de eindstreep toegejuicht worden.  Bij de jongens pupillen was het eerst de beurt aan Joppe Van Den Eede die op een knappe 17de plaats op 33 deelnemers eindigde.  Dan was het likkebaarden en hopen of het tafereel van een week eerder zich zou herhalen waar Noah Konteh en Louis Seghers in een sprint naar de eindmeet uitvochten wie op het hoogste plaatsje van het podium zou mogen klimmen.  In tegendeel tot vorige week namen beide deze week een behouden start en lieten het initiatief eens over aan de atleten van andere clubs. Tot in de rechte lijn Noah het tijd vond om even zijn “turbo” aan te zetten en zo op de 2de plaats te eindigen. Tevens ook zijn 5de podiumplaats van het seizoen al !!  Louis eindigde op een verdienstelijke 5de plaats in deze sterk reeks waar de Top 7 atleten op een handvol seconden eindigde.

Bij de eerste jaars minimien meisjes loopt Catherine De Bie heel de wedstrijd tussen de 7de en 10de positie, maar moet na het uitkomen van het stukje bos nog enkele atleten laten passeren, toch eindigt zo mooi 16de in haar reeks.  Bij de tweede jaars miniemen behaalde Anina Vermeiren een knappe 13de plaats in haar reeks waar 29 atleten liepen.  Bij de dames verdedigden nog Katelijne Peeters (4de bij de Scholieren) en Charis Van De Vijver (21ste bij de Seniors) de kleuren van de club.

Bij de eerste jaars minimien jongens liep Renzo Suykerbuyk zich naar een knappe 17de plaats op 32 deelnemers.  Bij de 2de jaars miniemen hebben Robert Celen (14de op 23) en Dennis Baccarne (17de op 23) beide zich volledig gegeven in hun wedstrijd.  Bij de masters heren behaalde Roel Wouters net niet het podium met een 6de plaats op 44 deelnemers.

Tot slot misschien nog even vermelden dat in het algemene tussenklassement van de Provincie Antwerpen we momenteel volgende atleten hebben die in het klassement :

Nuria Schoonheydt (1ste jaars benj.) staat met 48 punten eenzaam aan de top en heeft 26 punten voorsprong op de 2de in het klassement.

Kaat Janssen (2de jaars benj.) staat met 30 punten door haar 3 overwinningen mooi tweede, maar heeft slechts 3 wedstrijden gelopen tegenover de eerste in het klassement die alle 5 wedstrijden gelopen heeft

Jinse Mees (2de jaars benj.) staat in dezelfde reeks op een knappe 6de plaats. Kop op meisje door eens een Top 5 plaats te lopen kan je nog klimmen in dit klassement.

Catherine De Bie (1ste jaars min.) stat momenteel net buiten de top 10 op een 13de plaats.  Komaan meid nog wat puntjes sprokkelen in de komende wedstrijden en je komt de top 10 binnen.

Noah Konteh (2de jaars pup.) staat op de 1ste plaats van het klassement met reeds 8 punten op de 2de in de stand.  Volhouden die vorm in de komende wedstrijden !

Louis Seghers (2de  jaars pup.) staat op een verdienstelijke 7de plaats.  Blijf zo verder doen.

Proficiat aan alle ateleten die de verplaatsing naar Boechout gemaakt hebben en tot op de volgende cross in Booischot (deze is niet in clubverband) of in de Lilse Bergen (wel in clubverband) !