Succesvolle start van het atletiekseizoen voor AC Break op AAS Criterium in Aartselaar

Met een indrukwekkende opkomst van 25 atleten van de club, gingen pupillen, miniemen en cadetten er vol voor in verschillende disciplines tijdens de eerste zomerwedstrijd van het seizoen. We hadden niet minder dan vier estafetteploegen, jongens en meisjes in zowel de pupillen- als de miniemen categorieën. Alle atleten liepen een hele goede race en voor sommigen was het zelfs hun eerste aflossingswedstrijd, heel straf dus. De miniemen jongens behaalden zelfs een tweede plaats en de pupillen jongens haalden het brons binnen. 

Niet enkel estafette was nieuw voor sommigen. Meerdere atleten maakten de sprong naar een volgende categorie waardoor daar allemaal eerste en meteen dus ook persoonlijke records werden neergezet. Bij de pupillen meisjes waren het Marieke Van Rosendaal, Chloé van Look, Jolien Meeussen, Jinte Fonteyn en Erin Steyaert die opvielen met hun persoonlijke records op de 60m en de 1000m. De miniemen meisjes, Lea Steyaert, Elize Beyers, Nina Lippens en Nena Pelser, leverden ook uitstekende prestaties, waarbij ze persoonlijke records vestigden op de 80m en de 150m, naast hun eerste kennismaking met speerwerpen.

Arthur Beuselinck toonde zijn sterkte in de sprintnummers met een vierde plaats op zowel de 80m als de 150m, waarbij hij ook persoonlijke records behaalde. Ook Mil Mertens deed het heel goed in zijn eerste wedstrijd als miniem. Jasper Meeussen (80m), Warre Duvivier (150m en speer) en Fink De Hauwere (80m, 150m en ver) behaalden persoonlijke records.

De pupillen jongens waren eveneens niet te stoppen, met onder andere Seb Coolen, Jérôme Beuselinck en Ian Strybosch die hun persoonlijke record op de kogel verpulverden, terwijl Otis naar een zilveren medaille liep op de 1000m en ook Sander De Bondt daar zijn persoonlijk record verbrak na een snelle start.

Bij de Cadetten jongens veroverde Lars Coolen tweemaal een derde plaats op zowel de 100m als de 200m, telkens met een persoonlijk record. Ook zijn tweelingbroer Finn verbeterde zijn persoonlijke records op beide nummers, net als Rover De Hauwere. Sofie Gys vertegenwoordigde als enige cadetten meisje de kleuren van Break met een vierde plaats op de 100m.

De sfeer was top, alle atleten, trainers en hun supporters vormden een team en supporterden voor elkaar, wat resulteerde in allemaal glimlachende gezichten op deze openingswedstrijd.

Met een deelnemersaantal van 25 atleten waren we heel dichtbij om de eerste check op de AC Break Challenge af te vinken.

Ter herinnering aan alle atleten op 27-28 april staat de Beker van Vlaanderen voor pupillen, miniemen, cadetten en scholieren op het programma. Hier presteren we als team, het zou dus fijn zijn daar zo veel mogelijk Break atleten te zien! Je kan je nog steeds aanmelden deze week om deel uit te maken van het team. Maar natuurlijk ook voor alle komende AAS wedstrijden. Er zijn altijd trainers aanwezig om jullie te begeleiden. Aarzel dus niet om je in te schrijven en deel te nemen. Bij vragen of twijfels, spreek dan één van de trainers aan tijdens de trainingen.

Met een veelbelovende start van het seizoen en een overvloed aan plezier, talent en vastberadenheid, belooft het een sportieve lente en zomer te worden!

Tags: