Sterke prestaties van Ekerse marathonlopers te Keulen

Op zondag 13 oktober namen onze marathonlopers deel aan de marathon van Keulen.

Reeds op donderdag en vrijdag vertrokken de meesten richting Keulen.

Zaterdag werd een drukke dag met alle voorbereidingen, afhalen nummers met lange tramrit, parcoursverkenning, marathonvergadering, klaarmaken en verdeling bevoorrading en afsluitend onze traditionele pasta avond.

Ten gevolge van kwetsuren dienden een aantal lopers forfait te geven of te opteren voor de halve marathon.

Het was zeer motiverend voor de lopers dat al wie volledig forfait diende te geven toch nog naar Keulen was gekomen om mee te helpen met de bevoorrading. Dit kan tellen, van teamspirit gesproken ! ! !

 

Om 08h30 startten onze 5 halve marathonlopers aan hun wedstrijd ( zie foto ). Ieder van hen had reeds in het verleden bewezen een marathon aan te kunnen. Enkel omwille van kwetsuren en te korte voorbereiding dienden ze te opteren voor de halve marathon.

Het was dikwijls zoeken voor onze bevoorraders om hen in de grote massa ( 15000 deelnemers ) tijdig te herkennen maar met onze unieke t-shirts was dit absoluut geen probleem.

Iedereen kwam in een meer dan behoorlijke tijd over de finish.

Eric 1h58.01, Marc 2h01.01, Hilde 2h01.42, Eef 2h10.52 en Patrick 2h11.12.

halve marathonlopers Eric, Marc, Hilder, Eef en Patrick

Om 10h00 was het dan het moment voor onze marathonlopers. ( zie ook foto ) Al dadelijk werd er door iedereen aan een sterk tempo vertrokken in zoveel mogelijk onderlinge groepjes.

Patrick-Rik, Tanja- Geert, Astrid, Raymond, Johan-Greet-Ingrid en Frank en tenslotte Steven.

Uiteindelijk werd het nog een vrij zware marathon qua parcours en vooral de temperatuur die best een vijftal graden minder had mogen zijn.

Uiteindelijk liepen 4 van de 11 hun beste tijd ooit en bracht Steven het ditmaal tot een goed einde. Hij was de enige die nog nooit een marathon uitliep. Welkom in het clubje dus.

Spijtig hadden we 1 opgave. Raymond, die dit jaar nog een prachtige prestatie leverde op de Antwerp marathon, maar ditmaal al met een kwetsuur aan de start verscheen. In de marathon bestaan geen wonderen en na 12km diende hij reeds de strijd te staken.

Ondertussen liep een “genietende” Rik Bossuyt naar een persoonlijke besttijd van 3h26’59” en met daarbij een 37e plaats op 450 in zijn categorie kan hij terecht fier zijn op zijn prestatie.

Hetzelfde kan ook gezegd worden van Tanja Hellemans die met een 11e plaats op 137 eveneens sterk scoorde en dit daarenboven ook met een persoonlijke besttijd van 3h47’54.

Ook Geert Bertels en Astrid Van Cleef verbeterden hun persoonlijke besttijd met vele minuten tot resp. 3h47’55 en 3h56’34.

Patrick Roelands die tot halverwege samen met Rik liep was zeer tevreden met zijn 3h34’51 na een lange inactiviteit in het voorjaar. Bovendien kon hij best tevreden zijn met zijn 25e plaats op 284.

Ditzelfde geldt ook voor Johan Vrijens en Greet Roeymans die een maand geleden nog  te kampen hadden met een hardnekkige kwetsuur maar nu toch een meer dan voldoening schenkende prestatie afleverden. Beide liepen hun marathon in respectievelijk 4h09.59 en 4h23.59.

Ingrid Meijer bleek eens te meer haar sterke conditie niet te kunnen verzilveren omwille van opnieuw opstekende maagproblemen in de tweede helft van de marathon maar desondanks eindigde ze toch nog in een mooie tijd van 4h27’46.

Frank Moriaux wist na een eerder beperkte voorbereiding en na veel doorzettingsvermogen nog een meer dan behoorlijke tijd van 4h31’10 neer te zetten.

Tot slot was het op het einde nog spannend wachten op Steven De Schepper. Iedereen stond op de Neumarkt (na 41km) te wachten. Na 2 eerder mislukte pogingen in Ieper en Etten-Leur hielden we onze vingers gekruist. Het was dan ook onder massale toejuichingen dat hij de Neumarkt opgelopen kwam…nu kon het niet meer misgaan. Steven eindigde in 5h22’34, het belangrijkste voor hem was echter aankomen. Gaan voor een sterke tijd heeft hij zich nu reeds voorgenomen : Antwerpen 2020 !

marathonlopers Patrick, Rik, Tanja, Geert, Astrid, Raymond, Johan, Greet, Ingrid, Frank en Steven

Hiermede wil ik dan ook dit verslag beëindigen, met een vooruitblik op 2020. Volgend jaar zal alles in Antwerpen in het teken staan van de nieuwe “Antwerp marathon“ op 12 september 2020. Precies 100 jaar nadat in Antwerpen de Olympische marathon werd gelopen.

Tot slot willen we zeker ook nog iedereen bedanken die erbij was in Keulen voor de positieve sfeer en zeker ook alle bevoorraders die er mee voor gezorgd hebben dat iedereen in de beste omstandigheden kon lopen.

Marc