PK Veldlopen - Essen 20 februari 2022

Het uitgestelde PK veldlopen werd geteisterd door regen en wind – het was geen lachtertje voor de deelnemers. En net nu hadden we de grootste opkomst van Break-atleten en atleetjes van dit seizoen, met een heleboel debutanten.

Bij de kangoeroes en benjamins wordt er geen rangschikking meer opgemaakt om de prestatiedruk weg te nemen. In totaal werkten 17 Break-atleetjes hun wedstrijd af – Lotte, Lieze, Myrthe, en Arno bij de Kangoeroes; Roxanne, Mona, Erin, Marie, Jente, Lilly-Jules, Jinte, Ian, Otis, Maxim, Cyriel, Mathis en Simon bij de Benjamins. Ook bij de Pupillenreeksen kwam er een hele bende aan de start van in totaal 10. Daar is er al wel een podium, en Jules de Naeyer viel daar net naast met een mooie vierde stek; Lea, Eliza, Alix, Phoebe, Caro, Nia, Bo, Mathis, en Warre zetten ook hun beste beentje voor. En dan daalden de aantallen – de drie aanwezige miniemen deden het niet slecht, met plaatsen rond de helft voor Lis Dircken bij de eerstejaars meisjes en Thor Hermans bij de eerstejaars jongens; Flor Van der Auwera liep die wedstrijd uit op zijn tempo. Van de drie cadetten jongens eindigde Robbe Lucas op een mooie 6de stek in de wedstrijd, en als 3de eerstejaars kreeg hij ook een bronzen medaille; Thibo Strybos en nieuweling Qayden Hofmans finishten ook in hun 3km, wat niet vanzelfsprekend was in deze omstandigheden. Een soortgelijk beeld bij de scholieren dames, waar Julie Denys als 5de eindigde, en Anna Hofkens als 11de. Anna haalde daarmee brons als derde van de tweedejaars.

De podiumplaatsen kwamen er bij de seniors en de masters – Britt Vanthillo haalde zilver bij de seniors dames, Nick Vanpeborgh behaalde de provinciale titel bij de masters (35+) met groot overwicht, en Dirk Vermeiren haalde zilver bij de masters (+50), en Ronny Rebeck die goud haalde bij de masters (+55). In die wedstrijden waren er nog verdienstelijke prestaties van Silke Baumer (5de senior dames) en Stef Cleymans (15de master +35). Pechvogel van de dag was junior Isaac Nelson, die voor zijn eerste officiële wedstrijd opteerde voor de lange cross en moest opgeven met pijn, door wat later een breuk in de fibula bleek te zijn. Timo De Clerck opteerde voor de korte cross (JUN/SEN) en eindigde daar in de tweede helft, maar haalde wel zilver als 2de  junior.