Olympische Vlag al lopend van Berendrecht naar Ekeren gebracht

’s Morgens om 08h00 vertrokken 9 lopers van op het Kristus Koningplein te Ekeren om de Olympische Vlag in Berendrecht te gaan ophalen ( afstand 16 km ).

Afspraak was 09h30 in Berendrecht voor de plechtige overhandiging van de Vlag. Deze Olympische Vlag maakt dit voorjaar een tocht doorheen alle districten van Antwerpen. In april zal ze dan eindigen in Antwerpen zelf voor de officiële opening van het Olympische jaar in Antwerpen. Honderd jaar nadat de Olympische Spelen in Antwerpen plaatsvonden.

Vanuit Ekeren waren nog eens 26 lopers met de Olympische Bus om 09h00 vertrokken richting Berendrecht voor de overhandiging van de Olympische Vlag.

Om 10h00 stipt vertrokken dan 35 lopers met de Olympische Vlag terug richting Ekeren.

In Stabroek, op 9km van Ekeren en in Kapellen, op 5km van Ekeren, sloten telkens nog eens een 15-tal lopers aan zodat we uiteindelijk met bijna 70 lopers aan het kerkhof van Ekeren aankwamen.

Voor de laatste 2 km, die onder politiebegeleiding doorheen het centrum gelopen werd en met de Olympische Bus als volgwagen, kwamen nog eens een 15-tal lopers de groep versterken.

Uiteindelijk kwam de Olympische Vlag onder begeleiding van meer dan 80 lopers aan om 12h15 op het kristus Koningplein te Ekeren.

Hier werd de Olympische Vlag gehesen en met een korte ceremonie en een lekker stukje taart van bakkerij Bossuyt werd deze mèèr dan geslaagde opdracht op een passende Olympische wijze volbracht.

groepsfoto olympische vlag lopers loopfoto olympische vlag taart olympische vlag