KOTK-Loop 1-05-2017

Het weer was ons goed gezind: de voorspelde regen bleef uit, en dat had ongetwijfeld een positief effect op het aantal deelnemers. De toon werd al gezet tijdens de kinderloop: nog nooit waren er zoveel jeugdige deelnemers. Hetzelfde bleek waar voor de 5km en de 10km lopen, met resp. 274 en 254 deelnemers braken we het record van vorig jaar.

Er werd ook stevig gelopen door de eersten. Steve Eyckmans won de 5 km in een tijd van 16’12, en op de 10 km was Lex Van den Weyngaert de snelste in 31’10. Bij de dames op de 5km was Ilse Bosmans de snelste in 20’21, en op de 10 km was die eer weggelegd voor de onverslijtbare Els Van Hooydonck, in 38’30.

Er vielen ook een aantal BREAKERS in de prijzen: Dennis Baccarne werd tweede op de 5km, en Hans Nuyts en Tom Van Dijck vervolledigden het podium op de 10km. Maar verder was het vooral een gezellige loop, met vele joggers die een ontspannende inspanning leverden.

Maar vooral: de 538 deelnemers zorgden ervoor dat we opnieuw een mooi bedrag op de rekening van Kom op Tegen Kanker kunnen storten: samen met de opbrengsten van de pastaverkoop kwamen we uit op een totaal van 1750 EUR. We willen ook alle medewerkers van harte danken voor hun belangeloze inzet.

Het KOTK-team: John, Joris, Koen, Owen, Peter, Philippe, Danny en Paul