Halve marathon Etten-Leur

Twee weken na Keulen stond ons tweede grote doel van het najaar op het programma.

Kelly Kempenaers, Tini Strobbe en Ilse Van Gestel hadden gekozen om in Etten-Leur hun debuut op de halve marathon te maken.

Daarenboven voelden enkelen zich na de marathon van Keulen al voldoende hersteld om deze debutanten bij te staan. Uiteindelijk stonden we met een tof groepje van 10 lopers aan de start voor wat uiteindelijk een zeer aangename loopwedstrijd zou worden.

halve marathonlopers Kelly, Tini, Ilse, Rik, Frank, Stefanie, Tanja, Greet, Sus en Marc

Opnieuw werd er in groepjes gestart, vooral in functie van onze drie debutanten.

Rik Bossuyt echter wilde zijn supervorm van Keulen extra verzilveren en startte meteen op recordtempo.   Met een eindtijd van 1h35’47 liep hij bijna drie minuten sneller dan zijn vorige besttijd op de ½ marathon.  “ De ganse wedstrijd genoten “ was zijn eerste reactie na de aankomst.

Achter Rik waren we in groep begonnen met als doel onder de 2h. Frank Moriaux en vooral Stefanie Van Landeghem konden de benen moeilijk rustig houden en verkozen om een iets vlugger tempo te lopen. Vooral Stefanie eindigde in een nog zeer sterke tijd van 1h46’04, Frank constant een minuutje voor ons groepje lopen om te eindigen in 1h57’00

Kelly, Tini, Greet, Tanja en mezelf bleven steevast, onder strenge controle van Greet, een tempo aanhouden welk ons uiteindelijk tot een tijd zou leiden van minder dan 2h.

Aan de aankomst dan ook niets dan tevreden gezichten. Tini en Kelly waren super blij met hun zeer sterke tijden van resp. 1h59’00 en 1h59’50. Tanja en Greet liepen met Tini over de meet en ikzelf zag Kelly van op afstand net onder de 2h00 finishen.

Enkele minuten na de aankomst, net toen we dachten om te gaan kijken of Ilse en Sus er al zouden aankomen was de verrassing groot toen Rik riep “ Die zijn al binnen “. Ilse eindigde dan ook in een voor haar zeer sterke tijd van 2h06’50, hierbij geflankeerd door Sus.

De trappist van Hertog Jan van Brabant smaakte achteraf des te beter na zulke sterke prestaties.

Marc