BVV Cadetten en Scholieren - Merksem 28 april

Het minste wat je kan zeggen is dat dit een BVV vol primeurs was: voor een aantal cadetten – Jolien (kogel) , Fleur (1500), Adriaan (hoog en 200) en Rover (ver en 100m) was het hun allereerste officiële atletiekwedstrijd, voor een aantal anderen de allereerste keer dat ze aan die specifieke proef deelnamen (Sofie en Finn op de 300mH, Amelie en Lars op de 800m, en Krijn op de 1500m). Verder hadden we spijtig genoeg geen scholieren dames kunnen motiveren om mee te doen; gelukkig hadden we wel een ervaren kwartet scholieren heren (Thibo, Robbe, Niels en Nils).

Toch werd het een bescheiden succes, met een 6de plaats in de eindrangschikking. De wind speelde ook stevig mee, met pieken van 2,5m tegenwind in de laatste rechte lijn, dus toptijden werden er niet gelopen. Er waren wel mooie ereplaatsen bij de cadetten voor Sofie en Finn op de 300mH, voor Lotte op de 200m, voor Lars op de 800m en voor Finn in het speerwerpen (met een dikke 31m). Bij de scholieren won Robbe het kogelstoten, en haalden Nils (1500m) en Niels (100m) ereplaatsen.

De drie aflossingen waren ook gewoon goed, met twee vierde plaatsen en een mooie tweede plaats en een sterke tijd voor de cadetten meisjes (Nona, Lis, Lotte en Sofie). De atleten konden met een voldaan gevoel naar huis, met de wind in de rug (en de trainers ook).