Beker van Vlaanderen pup-min

Afgelopen weekend stond in het teken van onze pupillen en miniemen! Zaterdag verdedigden de meisjes de clubkleuren in Mol en zondag vochten de jongens voor wat ze waard waren in Brasschaat. De zon was alvast van de partij, de sfeer zat er bij beide ploegen goed in, het beloofde dus een leuk weekend te worden!

Het meisjesteam bestond uit de pupillen Hanne, Kathy, Eva, Charlotte en Alesia en de miniemen Renée, Helene, Catherine, Marit en Lore. Kathy beet de spits af met een goede 60H bij de pupillen en daarna deden Catherine en Lore hetzelfde bij de miniemen. Ondertussen was Renée begonnen aan het hoogspringen. Ondanks pijn behaalde ze toch een geldige poging en sprokkelde zo ook wat punten. Naast het hoogspringen wierpen Helene (voor de eerste keer) en Marit met een speer en eindigden in het midden van het pak. Bij de pupillen sprongen Eva en Charlotte beiden over 2m70. Alesia en Hanne waren de Chinese vrijwilligers bij het kogelstoten en deden het daar zeker goed! Tijd voor de volgende loopnummers: Catherine liep de 300m en behaalde de 4de plaats op alle deelnemers! Lore volgde in de 80m bij de miniemen en Eva en Alesia liepen de 60m bij de pupillen. Helene en Marit liepen nadien een verdienstelijke 150m! Ondertussen verbaasde Renée iedereen (en vooral zichzelf) bij het kogelstoten met een prestatie van 6m73. Het hockeybalwerpen werd door Charlotte voor haar rekening genomen. Bij het verspringen van de miniemen behaalde Catherine een 2de plaats met een sprong van 4m26! Hanne sprong bij de pupillen vlot naar 1m15! Bij de 1000m liepen Lore (bij de miniemen) en Kathy en Alesia (bij de pupillen) de longen uit hun lijf en behaalden we ook hier sterke prestaties! Op de afsluitende aflossingen lieten onze pupillen en miniemen-ploegen nog maar eens zien wat ze waard waren! De meisjes behaalden uiteindelijk een verdienstelijke 7de plaats!

 

De jongens mochten op eigen bodem de strijd aangaan met de andere clubs. Onze 7 pupillen (Mauro, Stijn, Alexander, Joppe, Louis De Bie, Louis Van Linden en Thomas) en 8 miniemen (Gal, Senne, Louis, Jules, Daan, Noah, Renzo en Renzo) deden dit dan ook voortreffelijk! Louis en Joppe vlogen als het ware over de horden bij het eerste loopnummer van de dag. Bij de miniemen deden Gal en Renzo S. hetzelfde! Bij de meer dan 50 pupillen die meededen aan het verspringen zaten ook Louis Van Linden, Thomas en Mauro. De andere pupillen Stijn en Alexander waren ondertussen aan het kogelstoten begonnen en haalden beiden net niet of net wel de 5m-grens! Louis sprong ondertussen hoog voor de miniemen en behaalde daar 1m25, hierdoor miste hij wel de 300m, maar Daan en Senne namen deze voor hun rekening. Senne liet in zijn reeks de concurrentie zelfs achter zich! Renzo K. was bezig aan zijn eerste speerwerp-wedstrijd van het seizoen en behaalde al een verdienstelijke 28m37! Even later wierp hij bij het kogelstoten net geen 9m00, maar ook Jules, Daan en Renzo S. behaalden hier een knappe prestatie! Ondertussen liepen Senne en Noah een sterke 80m en ook Louis, Mauro en Thomas behaalden een goede prestatie op hun 60m! Bij het hoogspringen van de pupillen heeft Joppe onze clubkleuren verdedigd en dit bij het eerste weerzien met de matten deze zomer. Stijn en Alexander namen met het hockeybalwerpen opnieuw een werpnummer voor hun rekening en werden hierin bijgestaan door Louis Van Linden. Onze pupillen Louis De Bie en Mauro liepen, ondanks de valpartijen bij de start, een hele sterke 1000m! En ook Noah en Renzo S. konden deze trend volgen in hun 1000m! In de afsluitende aflossingen verdedigden onze ploegen hun 5de plaats in het algemene klassement en konden deze ook behouden!

 

Een hele dikke proficiat aan alle atleten met hun goede resultaten en het knappe eindresultaat!

 

Alle foto’s en uitslagen kan je hier terugvinden.