Alternatieve KOTK-loop groot succes

schenking plantjes aan WZC Hof De BeukenOmdat de jaarlijkse Kom Op Tegen Kanker Loop niet kon doorgaan, deed het disctrict een beroep op sportievelingen om in het weekeinde van 9 en 10 mei individuele kilometers af te malen, al dan niet in samenwerking met de lokale atletiekclub AC Break. Niet minder dan 317 lopers (m/v) zetten hun beste beentje(s) voor en bereikten samen een afstand van 3445,72 km. 

Omdat het district vooraf had beloofd om 2180 euro aan KOTK te schenken indien er een afstand van 2180 km (postnummer van Ekeren) zou bereikt worden en alle lopers de gewonnen plantjes zouden schenken aan de lokale woonzorgcentra, werd er ruim aan die voorwaarden voldaan. 

Het disctrict maakte 2180 euro over aan KOTK en op 14 mei werd tijdens een korte plechtigheid aan WZC Hof De Beuken de lading van 317 plantjes symbolisch geschonken in aanwezigheid van Johan De Muynck (CEO Zorgbedrijf), Marc Hendrickx van AC Break, districtsburgemeester Koen Palinckx, sportschepen Annemie Plompen en directie, personeel en enkele residenten van het WZC. De plantjes worden verdeeld over de residenten van WZC Hof De Beuken, WZC Sint-Vincentius en WZC Christine.