ACBR-jongens halen mooie tweede plaats op BVV te Lier

Na de meisjes, die zich ondanks hun collectieve inzet jammer genoeg niet konden behouden in de hoogste afdeling, kwamen zondag de jongens aan de beurt in Lier. Een mooi weertje, een aangename meewind en vooral een snelle piste beloofden alvast dat er veel besttijden zouden sneuvelen.

Dries Peeters mocht de spits afbijten op de 300m horden, hij liep een zeer sterke 42.78 en haalde hiermee 11 punten. Door een ongeluk van Gilles moest Jacques Deprez de loodzware dubbel 400h-400 aangaan. Jacques wilde enigszins op reserve lopen maar toen hij zij aan zij de laatste rechte lijn aanvatte, kwam het wedstrijdbeest toch los. Een mooie 4e plaats in 62.76 was het resultaat, maar iedereen was benieuwd hoe hij zou recupereren voor zijn volgende taak. Dan was het de beurt aan de spurters, Dries Van Langenhove maakte goed gebruik van de omstandigheden en deed maar liefst een halve seconde van zijn PR (12.75, 4e plaats), Jelle Vanagtmael knokte zich in zijn reeks naar de 2e plaats (12.32, 8e in totaal).

Ondertussen waren de kampproeven begonnen, jammer genoeg zonder kogelstoter bij de cadetten. Bij de scholieren werd echter een nieuw werptalent ontdekt. Edward Nauwelaerts stond op het papier om een punt te behalen maar gooide de schijf liefst 30.23m ver (uit stand!) en behaalde een 4e plaats. Later zou Edward tonen dat hij ook een goede uithouding heeft, met 5’03”39 haalde Edward opnieuw 5 punten binnen voor de ploeg. Lorenzo Van De Vijver toonde dat hij opnieuw zijn springveren heeft gevonden, hij sprong 1m89 hoog en behaalde een 2e plaats. Gelukkig was de speerwerpstand vlakbij want daar moest hij op hetzelfde moment ook aan de bak. Ook hier een mooi resultaat (38.36m) en een 4e plaats. Ook Jaan Bal had, na een jaar vol blessures, opnieuw de goede vorm te pakken. Hij sprong maar liefst 5.01m ver (op zijn niet-voorkeursbeen!) en liep een zeer mooie 26.15 op de 200m.

Dan was het de beurt aan de afstandslopers. Arno Van Stokkum verweerde zich dapper en werd beloond met 6 punten en een nieuwe besttijd (2’20”25). Ook Michel Dethée liep een sterke wedstrijd en werd 6e in 2’13”97. Zeb Mertens (zoon van meervoudig achtkampwinnaar Dirk Mertens) liep een tactisch slimme wedstrijd. In de laatste ronde haalde hij bijna iedereen in, hij eindigde met een 4e plaats in 5’02”47.

Opnieuw naar de kampnummers dan. Tibor Van Den Eynden deed ook de dubbel speer-hoog, met 1m40 hoog (6e plaats) en 41.73m ver (2e plaats) deed hij ook een mooie zaak voor het klassement. Jelle Vanagtmael was ondertussen verwikkeld in een spannende strijd in het verspringen, hij haalde samen met maar liefst 2 andere atleten 5m72. Jelle was echter de meest regelmatige en kreeg zo de 5e plaats toegekend. Dries Peeters gooide de discus 33m51 ver voor een 4e plaats. Stijn Govaerts stootte de kogel 6m60 ver, nadien haalde hij een mooie 25.20 op de 200m. Notus Dewint toonde zijn karakter op de 400m en haalde 5 punten met 64.95.

Was Jacques Deprez ondertussen al gerecupereerd voor zijn 400m? Jazeker, op kracht en met nog overschot in de laatste rechte lijn won hij zijn reeks in 53.79 waarmee hij 10 punten scoorde voor de ploeg.

Met enkel de aflossingen te gaan, stond AC Break op de 2e plaats. Als we de stok 2x zouden rondkrijgen, zouden we deze plaats moeten kunnen behouden. Ondanks dat er last-minute moest gewijzigd worden in de posities, slaagden alle heren erin om vlot te wisselen. De scholieren konden in de laatste rechte lijn de sprintkanonnen net niet afhouden en scoorden 3 punten (48”58). De cadetten jongens behaalden zelfs een 3e plaats in 50”14.

Dankzij de knappe prestaties van al onze atleten behaalde onze ploeg een mooie 2e plaats. Wij wensen dan ook iedereen (atleten, begeleiders en supporters) te bedanken voor hun inzet, en nog eens extra dank voor zij die zich uit ploegbelang hebben opgeofferd (ook al werden zo enkele verborgen talenten ontdekt!).