AC Break loopt Ekiden Brussel: grootste aflossingsmarathon in België

AC Break Ekeren vertrek enthousiast naar Ekiden Brussel AC Break Ekeren vertrek enthousiast naar Ekiden Brussel

 

Atletiekclub Break nam deel aan de 18de editie van Ekiden Brussel. Met 840 teams van 6 lopers is Ekiden de grootste aflossingsmarathon in België. AC-Break-Ekeren nam deel met 44 lopers, zowel heren als dames.

 

Het damesteam Break Zoefs

 

Met 6 lopers die respectievelijk 5, 10, 5, 10 en 7,2km lopen op een heuvelachtig parcours is een deelname ook voor geoefende lopers geen sinecure. Ekiden heeft plaats rondom het Koning Boudewijnstation in de schaduw van het Atonium. Marc Hendrickx is fier op zijn team. “Het damesteam Break Zoefs behaalde een zeer mooie vijfde plaats in een tijd van 3u18’53” en een mooie geldprijs erbovenop“, zegt Hendrickx.

 

Het herenteam Break Zoefs

 

“De heren Break Zoefs behaalde in hun categorie een verdienstelijke 19de plaats in 3u11’03“.” Break nam deel met 7 teams en met nog 2 reservelopers. In totaal stonden 824 teams aan de start. De overige team van AC Break Ekeren eindigden op een 450, 485, 594, 668 en 697ste plaats, allen in een tijd van ongeveer 4u. Bij hun terugkeer in Ekeren werd de verzuring uit de benen gedanst op hun Ekiden fuif.