Kapittelloop

Logo Kapittelloop

De uitslag van de Kapittelloop staat online. Ondanks het regenweer in de loop van de dag daagden meer dan 300 deelnemers op voor de verschillende afstanden. Met Tom Van Dyck (AC BREAK) en Britt Vanthillo (ESAK) stonden twee sterke atleten op het hoogste schavotje van de 10 miles.

De Kapittelloop vindt dit jaar (2015) plaats op zaterdag 5 september, de zaterdag voor de Dorpsdag van Brasschaat. Dit jaar is de hoofdwedstrijd een 10 miles. Voor elke deelnemer aan de 10 miles ligt er een loopshirt klaar. Daarnaast wordt een wedstrijd over 8 km georganiseerd, en een jogging van 4 km. De wedstrijd vindt nog steeds plaats in het centrum van Brasschaat. Bovenal blijft de Kapittelloop een sportief evenement voor iedereen.

Natuurlijk ontbreekt een Kids' Run niet op het programma, met afstanden van 400 m en 800 m. En speciaal voor families, bedrijven en verenigingen is er een aflossing met 4 lopers. Elke loper legt een ronde af van 4 km. Brasschaat engageert zich als 'gezonde gemeente'. Wie is de fitste, gezondste familie, bedrijf of vereniging?

De Kids' Run start om 19u00 op de verkeersvrije Bredabaan. De andere wedstrijden gaan gezamenlijk van start om 19u15. Er werd een snelle omloop van zo'n 4 km uitgetekend op en rond de Bredabaan, met start en aankomst aan de kerk van Brasschaat.

Ook nu ondersteunt AC BREAK een goed doel met dit evenement. Dit jaar schenken we per inschrijving 1 € aan de vzw “Motorisch Gehandicapte Jongeren”. Het is een organisatie die verschillende activiteiten ten dienste van motorisch gehandicapten uitwerkt en organiseert. Sinds 2000 organiseren zij de sport Boccia in het dagcentrum. Dit is een balspel dat zowel zelfstandig als met een helper kan gespeeld worden. Het benodigde materiaal kost handenvol geld en daarom zullen wij mee de aankoop van de vereiste lederen ballen sponsoren.

Dit alles wordt gecombineerd met muziekoptredens en het vermaarde Kapittelkappen, een organisatie van het dorpsdagcomité Brasschaat!

Sluitingsdatum voorinschrijvingen: 31/08/2015. Inschrijven ter plaatse is ook mogelijk, vanaf 17u00 in het Louis De Winterstadion in het park van Brasschaat. Elke deelnemer aan de 10 miles krijgt een loopshirt. Om 18u45 worden de inschrijvingen ter plaatse afgesloten.

 

Programma

19u00: Kids' Run 400 m (tot 8 jaar) en 800 m (tot 12 jaar)

19u15: 10 miles, 8 km, 4 km en aflossing (gezamenlijke start)

Tijdens en na de wedstrijden: muziek en kapittelkappen.

 

Meer informatie

 

     

 

            

            

 

            

 

 

          

 

 

 

Datum: 
zaterdag, 5 september, 2015 - 14:45
Te: 
Brasschaat
In clubverband: 
ja
BijlageGrootte
PDF-pictogram Uitslag Kapittelloop 201583.84 KB