Kapittelloop

Logo Kapittelloop

De Kapittelloop vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 september, de zaterdag voor de Dorpsdag van Brasschaat. Op een kleine parcourswijziging na, wordt het concept van vorig jaar aangehouden, met als hoofdwedstrijd een halve marathon. Daarnaast wordt een wedstrijd over 12,5 km georganiseerd, en een jogging van 4 km. De wedstrijd, die plaats vindt in het centrum van Brasschaat, geldt dit jaar ook als provinciaal kampioenschap halve marathon, voor atleten van VAL-clubs uit de provincie Antwerpen. Maar bovenal blijft de Kapittelloop een sportief evenement voor iedereen.

Natuurlijk ontbreekt een Kids' Run niet op het programma, met afstanden van 400 m en 800 m. En speciaal voor families, bedrijven en verenigingen is er een aflossing met 5 lopers. Elke loper legt een ronde af van 4,2 km. Brasschaat engageert zich als 'gezonde gemeente'. Wie is de fitste, gezondste familie, bedrijf of vereniging?

 

De Kids' Run start om 19u00 op de verkeersvrije Bredabaan. De andere wedstrijden gaan gezamenlijk van start om 19u15. Er werd een snelle omloop van zo'n 4,2 km uitgetekend op en rond de Bredabaan, met start en aankomst aan de kerk van Brasschaat.

Ook nu ondersteunt AC BREAK een goed doel met dit evenement. Dit jaar schenken we per inschrijving 1 € aan de vzw “Motorisch Gehandicapte Jongeren”. Het is een organisatie die verschillende activiteiten ten dienste van motorisch gehandicapten uitwerkt en organiseert. Sinds 2000 organiseren zij de sport Boccia in het dagcentrum. Dit is een balspel dat zowel zelfstandig als met een helper kan gespeeld worden. Het benodigde materiaal kost handenvol geld en daarom zullen wij mee de aankoop van de vereiste lederen ballen sponsoren.

Dit alles wordt gecombineerd met muziekoptredens, georganiseerd door de Brasschaatse Jeugdraad, en het vermaarde Kapittelkappen, een organisatie van de Brasschaatse Sportraad!

Sluitingsdatum voorinschrijvingen: 24/08/2014. Inschrijven ter plaatse is ook mogelijk, vanaf 17u00 in het Louis De Winterstadion in het park van Brasschaat. Elke deelnemer aan de halve marathon krijgt een loopshirt. Om 18u45 worden de inschrijvingen ter plaatse afgesloten.

 

Programma

19u00: Kids' Run 400 m (tot 8 jaar) en 800 m (tot 12 jaar)

19u15: Halve Marathon, 12.5 km, 4 km en aflossing (gezamenlijke start)

Tijdens en na de wedstrijden: muziek en kapittelkappen.

 

Meer informatie

     

                      

Datum: 
zaterdag, 31 augustus, 2013 - 19:00
Te: 
Brasschaat
Sluitingsdatum: 
zaterdag, 24 augustus, 2013
Foto album: 
BijlageGrootte
Office-werkbladpictogram Uitslag Kapittelloop45 kB