Oud-voorzitter Jules Pauwels (91) overleden

Op 21 maart is Jules Pauwels, voormalig voorzitter van de beheerraad van AC Break, in Brasschaat overleden. Jules werd 91. De club wil via deze weg haar deelneming betuigen aan zijn echtgenote Irène en de hele familie.

Jules werd in 1930 in Merksem geboren. Hij bouwde een mooie carrière uit bij AMRO Bank van België, waar hij directielid was. Daarnaast zou de atletieksport een rode draad uitrollen. Toen zijn zoon Paul in de jaren zeventig de spikes aanbond bij AK Ekeren, begon een levenslang engagement van Jules met de atletiek.

Hij zetelde in het bestuur en gold als één van de architecten van de latere fusie – in 1995 – tussen AK Ekeren en Brasschaat AC. Bij het nieuwe AC Break werd Jules jarenlang voorzitter van de overkoepelende beheerraad. Zijn kleinkinderen Ann en Peter traden in de voetsporen van hun vader Paul, die momenteel penningmeester is in het bestuur van AC Break en bij kern Ekeren.

Voor oud én jong bij AC Break, zowel in de Ekerse en Brasschaatse kern, is Jules tot op zeer hoge leeftijd een vertrouwd en immer vriendelijk gezicht gebleven. Hij kwam nog graag helpen bij wedstrijden, zijn hart bleef kloppen voor de atletiek. Het was telkens een plezier om met hem een praatje te slaan.

Het afscheid van Jules Pauwels heeft plaats op zaterdag 2 april om 11 uur in de uitvaartaula Brasschaet, Augustijnslei 58, 2930 Brasschaat. Samenkomst vanaf 10.30 uur. Condoleren: Boskapellei 32, Brasschaat en via www.condolaeances.be/pauwelsjules