Kapittelloop en Kapittelkappen

Logo Kapittelloop

De vernieuwde editie van de Kapittelloop was een schot in de roos. Ruim 350 sportievelingen schreven zich in voor de verschillende wedstrijden, er was veel sfeer rond de kerk, en langs het parcours. Het snelle parcours viel in de smaak bij de deelnemers.

En ook de podia mochten gezien worden: In de halve marathon ging de overwinning naar Nick Van Peborgh (ACBR), voor Steven Vandecasteele (KAAG) en Roel Wouters (ACBR). Bij de vrouwen zegevierde Els Van Hooydonck (ESAK) voor de plaatselijke Maja Hoppenbrouwers en Katy Vercammen. En op de 11 km waren de overwinningen voor Jan Adriaensen (KAPE) en Britt Vanthillo (ESAK).

Dankzij de vele deelnemers kan AC BREAK een set boccia-ballen schenken aan aan de vzw “Motorisch Gehandicapte Jongeren”.

Dezelfde avond vond ook het Kapittelkappen plaats op het kerkplein. Ook daar was de overwinning voor AC BREAK. Gino Van de Vijver slaagde er in om het meeste blokjes hout te kappen in 3 minuten tijd. Een prestatie waarmee eeuwige roem verwerft.

Een geslaagde avond van sport voor wedstrijdatleten en recreanten, gecombineerd met een leuke Brasschaatse traditie en afgesloten met een gesmaakt muziekoptreden. Wij danken alle deelnemers, sponsors, medewerkers en het gemeentebestuur, en gaan volgend jaar op de ingeslagen weg verder.

De link naar de uitslag en de foto-reportage vind je hier.