Kapittelloop 2017 - verslag

Logo Kapittelloop

Goed dat er nog zekerheden zijn in dit leven. Neem nu de maand september met de heropening van de schoolpoorten, een nieuwe batterij TV programma’s en de eerste zaterdag voor de dorpsdag de Kapittelloop te Brasschaat. Dit jaar reeds de 30ste editie en dus een jubileum.

De uitslagen vind je hier.

Het beloofde slechte weer met koude en buien bleef gelukkig uit en in plaats daarvan kregen we een rustige nazomerdag met een stralende zon en wolken, ideaal loopweer en dat resulteerde in een deelnemersveld van ruim 300 inschrijvingen, en zo'n 100 kinderen. Er waren zelfs lopers uit Den Helder, Noord-Holland die onze wedstrijd combineerden met een weekendje Antwerpen.

De wedstrijden startten stipt om 19u00 met twee Kids' Runs. Eén over 400m voor de allerkleinsten en één van 800m voor de ouderen tot en met het 6de leerjaar. Het enthousiasme van de kinderen en de aanmoedigingen van hun supporters waren hartverwarmend. Na hun sterke prestaties werden de lopertjes beloond met een mooie medaille, geschonken door het gemeentebestuur, en een zakje met daarin een appel, een koffiekoek en een gadget. Hun gezichtjes straalden.

Om 19u15 kregen we dan de gezamenlijke start van het echte werk. Niet minder dan vier wedstrijden, met afstanden over 4 en 8 km, 10 mijl en de aflossingen werden op gang geschoten. De relays waar vier deelnemers per ploeg elk een ronde van 4 km moesten lopen werd een groot succes. Niet minder dan 20 ploegen hadden zich ingeschreven waaronder acht van BRTC, de triatlonclub uit Brasschaat. Het was dan ook geen wonder dat hun ploeg nr 5 de overwinning op zak stak. De eerste bedrijvenploeg, bakkerij Manus, eindigde op een zucht van het podium op de vierde plaats.

Met de hoofdwedstrijd, de 10 mijl, hadden we vier ex-winnaars aan de start. Na een halve ronde kwam man in vorm Benoit Goethals reeds alleen door en werd niet meer bedreigd. Hij behaalde zijn tweede overwinning op rij in een tijd van 52.23, een half minuutje sneller dan vorig jaar. Voor de plaatsen twee en drie werd het op het einde nog spannend. Tom Van Dyck naderde heel snel op Ramdan Snoussi maar deze hield uiteindelijk nog zeven seconden over op de meet. Dirk Vermeiren en Mimoun El Fatmi vervolledigden het podium.

Bij de dames leek Nathalie Lambrechts het makkelijk te halen maar de laatste ronde verzwakte ze fel en werd voorbijgelopen door een hardwerkende Kristel Vochten die haar eerste Kapittelloop won in 1.11.02. Stephanie Van Landeghem liep een regelmatige koers en had geen moeite om haar derde plaats veilig te stellen.

De mannenwedstrijd over 8 km werd gewonnen door Lex Van den Wyngaert die ook al onze Kom op tegen Kankerloop gewonnen had te Ekeren. Hij deed er 25.20 over. Christophe Van Hoorebeeck en Senne Bes mochten mee op het podium.

Bij de dames was er een strijd tussen onze Break dames Silke Baumer en Joke Deschacht. Joke die intrinsiek sneller is dan Silke won in 32.17. Derde werd heel verdienstelijk Lieveke Luyckx van de Schotense Atletiekvereniging.

Kevin Kennis was de laureaat op de 4 km mannen. Hij liep heel de wedstrijd aan de leiding en hield 11 seconden over op Abdi Hakim Jama en een volle minuut op Hans Van Den Heuvel. De tijd van Kevin: 12.55.

Na de wedstrijd werd er nog lang nagekaart aan de drankwagen op het kerkplein bij een hapje en een drankje. Ondertussen zorgde een groep Audioshakers op het podium voor een gezellige sfeer zodat we over een geslaagde organisatie kunnen spreken. AC BREAK dankt dan ook het gemeentebestuur, de sponsors, de medewerkers en alle sportievelingen voor hun hulp en deelname want zonder hen is een evenement als dit niet mogelijk. Tot volgend jaar voor editie nr 31.