GOUD, ZILVER EN BRONS OP PK

Afgelopen weekend vonden, zaterdag in Duffel en zondag in Mol, de Provinciale kampioenschappen plaats. Sommige breakatleten lieten zich duidelijk opmerken. Proficiat aan alle atleten die hebben deelgenomen aan dit PK.

In Duffel kroonden scholiere Eva De Rooy en Timothy Truyts zich tot provinciaal kampioen. Eva liep een prachtige 3000 meter in 10’36’81. Timothy wierp bij de seniors de discus 43,69 meter ver.

Eline Van Doninck (scholier) keerde huiswaarts met 2 medailles. Bij het hinkstapsringen behaalde ze zilver (10,42 m) en bij het verspringen wist ze beslag te leggen op de 3de plaats met een sprong van 4,90 meter. Cadet Dries Peeters , net op de meet geklopt, liep de halve baanronde in 24’ 18. Zo behaalde hij de zilveren medaille.  Lotte Hellinckx (scholier) werd knap 3de in 62’92 in haar 400m wedstrijd.

Zondag was het even wachten op de eerste medaille voor Break.  Sam Vanagtmael sprong naar brons met 6,05 m.  Jolien Van Loon wierp de discus 38,21 m bij de scholieren en kaapte zo de zilveren  medaille weg.  Jaan Bal behaalde in zijn eerste wedstrijd als cadet de 3de plaats bij het polsstokspringen.  Tegen het einde van de dag kwamen er nog 2 gouden medailles bij. Dries Peeters liep de 400 meter in 52’ 20. Tevens een nieuw clubrecord bij de cadetten. Lotte Nagels maakte het rijtje compleet.  In de laatste proef van de dag, discuswerpen bij de junioren, wist Lotte beslag te leggen op de 1ste plaats met een worp van 35,68 meter.

Maar ook onze andere atleten zetten hun beste beentje voor. Hun resultaten kan je vinden op de onderstaande sites:

Resultaten zaterdag: http://www.duff.be/

Resultaten zondag: http://www.vmol.be/