Clubvoorstelling

Logo AC BREAK
Atletiek Club Break (ACBR) is een fusieclub met een kern te Brasschaat en een kern te Ekeren. De twee kernen zijn actief van in de jaren ’60, de fusieclub zag het licht in 1995.

Momenteel tellen we meer dan 600 actieve leden: een grote groep jongeren, een zeer actieve kern wedstrijdatleten en een uitgebreide groep joggers.

Tijdens de voorbije zomer- en winterseizoenen heeft AC BREAK zich steeds laten opmerken door een groot aantal Provinciale, Vlaamse en Belgische titels en vele ereplaatsen. Enkele van onze atleten behaalden ook reeds internationale selecties en konden bijgevolg in het buitenland onze kleuren verdedigen.

Tijdens het winterseizoen is een ruime groep veldlopers van alle leeftijden aan het werk. Een aantal van onze seniors en masters zijn ook actief in het stratencircuit.

Er wordt getraind in twee kernen: in Ekeren op maandag, woensdag en vrijdag en in Brasschaat op dinsdag, donderdag en zondag. Dit zowel in de zomer als in de winter. Er zijn trainingen voor verschillende leeftijdsgroepen, in verschillende disciplines, en op verschillende niveaus. Er wordt werk gemaakt van een goede begeleiding voor de jeugd, zodat zij op een gezonde manier aan sport kunnen doen.

Vooral met de jongeren nemen we als club deel aan wedstrijden. Op die manier komen de atleetjes samen, zowel in het veld als op de piste. Zo is er naast het wedstrijdgedeelte zeker ook plaats voor ontspanning. De oudere atleten stellen, in samenspraak met hun trainers, hun eigen wedstrijdprogramma samen. Ook hier wordt aandacht geschonken aan een aantal wedstrijden waar we onze club vertegenwoordigen zoals de interclubs (Beker van Vlaanderen) en de verschillende kampioenschappen.

Break richt zelf ook wedstrijden in: verschillende pistewedstrijden,  stratenlopen in Ekeren en Brasschaat en bij gelegenheid Provinciale kampioenschappen en interclubwedstrijden. In de winter zijn er de Ekerse veldlopen op het domein Muisbroek.

Atletiek Club BREAK is een actieve vereniging voor alle leeftijdsgroepen en biedt atletiek aan voor ieder niveau.
Zowel competitief als recreatief kan men bij AC BREAK terecht.