mei 2020

Alternatieve KOTK-loop groot succes

schenking plantjes aan WZC Hof De BeukenOmdat de jaarlijkse Kom Op Tegen Kanker Loop niet kon doorgaan, deed het disctrict een beroep op sportievelingen om in het weekeinde van 9 en 10 mei individuele kilometers af te malen, al dan niet in samenwerking met de lokale atletiekclub AC Break. Niet minder dan 317 lopers (m/v) zetten hun beste beentje(s) voor en bereikten samen een afstand van 3445,72 km. 

Heropstart trainingen

Beste ouders en atleten

Jullie hebben ongetwijfeld in het nieuws vernomen dat buitensporten zoals atletiek opnieuw hun trainingen mogen opstarten.

De heropstart hangt wel samen met een aantal strikte voorwaarden qua veiligheid. Zo zullen we te allen tijde moeten garanderen dat de atleten de onderlinge veiligheidsafstand van 1,5m respecteren, zullen we geen gebruik kunnen maken van kleedkamers en clublokaal, en zullen we het nodige ontsmettingsmateriaal moeten voorzien.

District Ekeren blijft lopen

Na de succesvolle Olympische Vlag ophaling vanuit Berendrecht op zondag 16 februari en de opening van het Olympische loopjaar te Ekeren op zondag 01 maart blijven ze in Ekeren lopen... En hoe !!!

Alle afstandslopers van Atletiekclub Break, kern Ekeren, zijn de uitdaging aangegaan om tijdens het verlengde weekend van vrijdag 01 mei tot en met 03 mei gezamenlijk 1000 km te lopen.

Ze doen dit door iedereen zijn persoonlijke loopapp te linken aan 1 gezamenlijke Whatsapp. Op deze Whatsapp worden dan alle individueel gelopen afstanden samengeteld.