januari 2020

AC Break Quiz 29 Februari

Quiz quid kwis. AC Break organiseert voor het tweede jaar op rij een leuke algemene quiz – en je moet zeker geen Latijn kennen om mee te kunnen doen. Ditmaal ontvangen we jullie graag op zaterdag 29 februari 2020. Hoe kan je de extra dag dit jaar beter afsluiten dan met een quiz? Net zoals vorig jaar is er ook een drankprijs. Deuren openen om 19.15u. De quiz start om 20u. Inschrijven kan vanaf nu door je ploegnaam door te sturen naar ann.peeters@hotmail.com. De inschrijving bedraagt 25 euro per ploeg en wordt de avond zelf afgerekend.

De Olympische Vlag van 1920 komt naar Ekeren

100 jaar geleden vonden de Olympische spelen plaats in Antwerpen. Dit wordt herdacht in het Olympisch jaar 2020. In dat kader zal op 16 februari e.k. een team lopers van AC Break een replica van de Olympische vlag van Berendrecht naar Ekeren brengen (enkelen lopen zelfs heen én weer). We willen ook de BREAK-jeugd bij dit gebeuren betrekken. Bij het binnenlopen in Ekeren langs de Schriek zal de joggersgroep even halt houden aan het Kerkhof (om 11.45u), om vervolgens samen met de aanwezige jeugdatleten de vlag binnen te brengen.

AC Break in 2019: veel eremetaal en 32 clubrecords

Onze atleten zorgden alweer voor een knap jaar. Over alle categorieën samen sneuvelden liefst 32 clubrecords. Elf daarvan waren een prooi voor junior Jaan Bal, die ook een ticket voor het EK beloften afdwong. Hij komt intussen uit voor Olympic Essenbeek Halle (OEH). AC Break is goed vertegenwoordigd in de Belgische top-20 ranglijsten. Jaan Bal staat tweemaal op 1. Bij onze seniores vallen de fraaie top-10 noteringen op van Britt Vanthillo (achtste op de 3000 meter), Benoit Goethals (negende op de 3000 én de 5000 meter) en Timothy Truyts (vijfde in het discuswerpen). Cadet Daphne Van Doninck is in de jaarlijst vijfde in het kogelstoten en zesde in het discuswerpen. Een aantal masters lieten ook van zich spreken met gouden medailles op kampioenschappen: Dorien Van de Poel (M35) verbeterde zelfs zes clubrecords.

Pagina's